Laso upitan da uporedi Zvezdu i Partizan: Njegov odgovor iznenadio je mnoge!
Pablo Laso, Foto: Starsport

evroliga

Laso upitan da uporedi Zvezdu i Partizan: Njegov odgovor iznenadio je mnoge!

Zanimljivo obraćanje španskog stručnjaka

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju rezultatom 78:71 u okviru 2. kola Evrolige.

Po završetku meča u "Beogradskoj areni", novinarima se obratio trener tima iz Vitorije Pablo Laso.

On je na početku svog izlaganja čestitao crveno-belima na trijumfu.

Kamar Boldvin u prodoru
Kamar Boldvin u prodorufoto: Starsport

- Čestitam Zvezdi na pobedi, odlično su otvorili meč, imaju kvalitet. Prvu utakmicu je Nedović bio odličan. Dobre stvari za moj tim što smo uspeli da se vratimo u meč, borili smo se, ali nam treba kontinuitet. Ne možemo da uradimo dobru stvar u odbrani, a lošu u napadu ili obrnuto - rekao je Laso.

On je nastavio sa pohvalama na račun Zvezde.

- Zvezda za mene ima odličan tim, na visokom nivou. Imaju iskustvo, igrače koji mogu da reše utakmicu, kao primer Kalinić, Nedović, Teodosić. Na kraju, kontrolisali su situaciju na kraju, kada dođu u takvu situaciju. Kontrolisali su situaciju do samog kraja. Ako hoćete da ih pobedite, ne možete da čekate poslednji momenat. Imaju odličan tim, mogu da se takmiče sa svima.

Španski stručnjak je potom dobio pitanje da uporedio crveno-bele sa Partizanom, pošto je njegov u prva dva kola elitnog takmičenja igrao protiv oba večita rivala iz Beograda.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezdefoto: Starsport

- Razumem pitanje, pošto smo u Beogradu. To su dve totalno dve različite ekipe. Partizan je nova ekipa sa mnogo novih igrača, sa neverovatnim fizičkim predispozicijama. Sa druge strane Zvezda je mnogo talentovana, sa dosta iskusnih igrača. Ne mogu da kažem da je neki tim bolji, Zvezda ili Partizan. Iako smo jedne pobedili, a od drugih izgubili.

Markus Hauard nije bio na nivou.

- Markusu je potrebno neko vreme, da se vrati u ritam. Zvezda se trudila da ga odvoji od lopte, igrali su pametno. Moramo da naučimo kao tim, kad njega odvoje od lopte da drugi profitiraju. Moramo da naučimo to da iskoristimo, biće velika prednost na nas. Nije imao danas dobru utakmicu, imao je tri rana faula. Bio je nervozan, ali mislim da će moj tim moći bolje da igra.

Otkrio je i zbog čega je napustio Bajern Minhen.

- Odlučio sam da napustim, hvala Baskoniji što me je čekala, samo su moj agent i žena znali da idem u Baskoniju. Razlog je što Vitorija ima bolju hranu.

Bonus video:

04:11

Dobrić posle pobede nad Baskonijom

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.